Shannen 2 jaar in dienst!

Young talent Shannen is geknipt voor het vak!

Wat vliegt de tijd, ik zit alweer twee jaar in het kappersvak en werk net zo lang bij Le Salon Oudewater. In die twee jaar heb ik veel geleerd. Natuurlijk over het kappersvak, maar ik heb ook grote stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling: het sociaal zijn en omgaan met klanten, sterk in je schoenen staan en zelfvertrouwen ontwikkelen. 

Ik heb een heleboel klanten leren kennen in de afgelopen jaren. Met een aantal heb ik echt een band opgebouwd. Ik waardeer het enorm dat klanten hun haar toevertrouwen aan mij als young talent. De schoonmaakklussen vind ik het minst leuk. Alhoewel, soms is dat ook wel fijn: verstand op nul en op zaterdagmiddag de muziek net even wat harder aan.

Lang mooi

Ik word helemaal blij van een leuk gekleurde en geknipte coupe en een fijn gesprek met de klant. Als de klant blij de deur uitloopt, weet ik waar ik het voor doe! Elke dag in de salon is anders, elke dag ontmoet je andere klanten en andere type mensen. Vooral de afwisseling in het kleuren en knippen vind ik zo leuk aan dit vak. Het adviseren over de juiste producten vind ik belangrijk, daardoor blijft de kleur en coupe thuis ook nog lang mooi!

Elke maandag ga ik naar school toe – mbo Rijnland Gouda. Nog een jaar en dan ben ik klaar met mijn niveau 3 opleiding. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor één dag per week naar school en de rest van de week werken. Je leert dit vak namelijk het beste in de praktijk. Bovendien, oefening baart kunst en van fouten maken leer je. Misschien dat ik hierna nog een niveau 4 opleiding ga doen. Dan leer ik ook over de ondernemende kant van het kappersvak. Ik wil me namelijk graag blijven ontwikkelen.


Vrije tijd

Na een week hard werken vind ik het gezellig om in mijn vrije tijd af te spreken met vrienden, gezellig te kletsen met een hapje en drankje en muziekje erbij, en het liefst op een terrasje of feestje in de zon. Hopelijk kunnen we dat binnenkort weer in het buitenland doen. Ook vind ik het heerlijk om thuis lekker buiten te zijn en te rommelen. Stilzitten kan ik niet zo goed.